hirdetés

100 millás kártérítés
2014-05-12 12:06

Várost nézett, lerokkant. Százmillió forintos kártérítést kap egy magyar nő, aki egy városnéző buszon szenvedett maradandó sérüléseket az USA-ban. Philadelphiában, egy úgynevezett történelmi buszjáraton szenvedett sérüléseket az a magyar nő, aki most százmillió forintos kártérítésre számíthat a baleset miatt .
A lap által a keresztnevén, Ágnesként idézett 62 éves nő két évvel ezelőtt a fiát látogatta meg a tengerentúlon, amikor befizettek a buszútra Philadelphiában. A busz az egyik kereszteződésben kátyúba rohant, a magyar nyugdíjas pedig hiába kapaszkodott, előbb felrepült a levegőbe, majd visszaesett a kemény, fából készült ülőalkalmatosságra. Egyik csigolyája eltört, három másikat immár csavarok fognak össze, emellett gerincsérvet is kapott.
A balesetet okozó sofőr a bíróságon elismerte, tudta, hogy a szóban forgó kereszteződésben „egyenetlen és veszélyes” volt az aszfalt, ennek ellenére nem lassított le, sőt, a kátyút sem próbálta meg kikerülni. Mi több, bocsánatot sem volt hajlandó kérni Ágnestől a baleset után, a nő hogyléte felől sem érdeklődött.
„Két hetet voltam kórházban, összesen hét hónapon át lábadoztam Amerikában. Egy színházi előadást nem tudok végigülni, de állni vagy gyalogolni sem tudok sokáig. Szó szerint derékba tört kint az életem” – mondta a nő.
Akár dollármilliókat is kasszírozhatott volna a kártérítési ügyben, de végül elállt az évekig elhúzódó pereskedéstől, és megegyezett a buszt üzemeltető társasággal. „Ennek az összegnek csak a töredéke lesz az enyém, a többit elviszik a per költségei és a kórházi kezelések díja. Hamarosan ráadásul újabb műtétek várnak rám” – mondta a károsult.
„Ágnes igazságos kártérítést kapott és örülünk, hogy elértük: az érintett buszok a jövőben párnázott ülésekkel indulnak útjukra” – mondta el az asszonyt képviselő Rónai Péter New York-i ügyvéd.