Igazából nem tudni pontosan ma sem, mi okozta a rendőrök tömeges megbetegedését
Utána jártunk szendvicsgate ügynek, legalábbis megpróbáltunk, és úgy tűnik, nem tudni pontosan mégsem és egyértelműen nem mondható meg, hogy melyik cég terméke okozta a tömeges megbetegedéseket a déli határszakaszon ténykedő rendőrök között. Mint ismeretes, több mint 120 egyenruhás lett rosszul. A NÉBIH vizsgálata a korábbi hírekkel ellentétben nem állapította meg pontosan, hogy ki a felelős. A Magyar Nemzet ezt tévesen közölte. Mint ismeretes, a rendőrök hideg élelmezését a CBA egyik alvállalkozója végzi.
A rendőrség, azaz a belügy a CBA egyik partnerével, a CBA L és F Kft.-vel szerződött a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelmezésére, és ez a cég vonta be alvállalkozóként egy bt.-t, amely a rendőrök szendvicseit készítette. Nos az ezekbe bekerült felvágottal lehetett gond, de az eddigi vizsgálatok ezt sem erősítették meg minden kétséget kizáróan. Így továbbra sem tudni, vajon mi okozta azt, hogy 126 rendőr megbetegedett. A Magyar Nemzet  azt írta, az eset után a rendőrség nem bontotta fel a szerződést a CBA-val. A partnercég is úgy tudja, hogy nem is volt semmilyen baktérium az alvállalkozónál készült ételekben – ami igaz is a NÉBIH vizsgálatánakismeretében. Az MN szerint az érintett bt. –tevékenységét a NÉBIH felfüggesztette januárban – de továbbra is működik, sőt, ők az egyetlen hidegélelem-beszállítók, mivel a rendőrség az egyik étteremmel felbontotta a szerződést a januári eset után. Az Esti Újság utánajárt  a szendvicsgate-nek, és a CBA elmondta, hogy mi adhatott félreértésre okot. Nem jelenthető ki, hogy, az AMO Bt. által készített szendvicsekkel kapcsolatban, hogy azok fertőzöttek lettek volna, erre irányuló vizsgálat ugyanis nem történt. A vizsgálat során a Hungaro-Food 2009 Kft. által gyártott felvágottban találtak baktérium kórokozót, amellyel kapcsolatban sem a fővállalkozó, sem az alvállalkozó nem tehető felelőssé. Ugyanis a termék becsomagolását a gyártó vagy importtermék esetében az első magyarországi forgalomba hozó végzi és ő szavatol a benne lévő termék megfelelőségéért. Tényként állapítható meg, hogy az ellenőrzés alkalmával a felvágott minőségmegőrzési idejét rendben találták, a tárolási hőmérséklet is a szabályoknak megfelelő volt, amit az illetékes hatóság helyszíni jegyzőkönyve is bizonyít.  Tényként állapítható meg az is, hogy nem nyert bizonyítást, hogy a megbetegedést mi okozta – mondta Fodor Attila kommunikációs igazgató az Esti Újságnak.
2017.02.21 07:37:50


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!