Hepatitises hús fertőz Angliában
Kétségbeejtő helyzetre világított rá az Angliai Közegészségügyi Szervezet felmérése: az évek során több százezer ember betegedhetett meg hepatitisz E-vel fertőzött kolbászoktól és sonkáktól.
Az esetre azután derült fény, hogy az orvosok elkezdték 60 fertőzött személy vásárlási szokásait vizsgálni. A kutatásokból kiderült, hogy minden beteg ugyanattól a brit üzletlánctól szokott saját márkás kolbászt és sonkát vásárolni - írja a Metro. A fertőzött disznóhús Hollandiából és Németországból került az Egyesült Királyságba, és feldolgozva is májcirrózist és idegrendszeri megbetegedéseket okozhat. A legtöbb beteg csak enyhébb tüneteket tapasztalt, a legyengült immunrendszerűeknél azonban komolyabb gondokat is okozhat a fertőzés. A kutatók nem hozták nyilvánosságra az érintett üzletlánc nevét, de azt elárulták, hogy az évek során már 150-200 ezer brit is ehetett a fertőzött hústermékekből . A betegek esetében már megkezdődtek a vérátömlesztések, de többeknek is új szervekre, szövetekre lesz szükségük. A csoport a kutatást 2014-ben kezdte és a múlt évben zárta le, de az érzékeny adatok miatt csak most hozták nyilvánosságra az eredményeket.  
2017.08.20 22:12:54
További hírek Gardrób témában


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!