A tészta a kutatók szerint is jó
A tészta egy könnyen, gyorsan elkészíthető étel, amit még a legválogatósabb gyerekek is szívesen elfogyasztanak. Mostantól ezek mellé még egy jó tulajdonságát felsorolhatjuk, szakemberek szerint ugyanis azoknak a gyerekeknek, akik fogyasztanak tésztát, összességében jobb minőségű az étrendjük, mint azoké, akik nem.
A kutatók a vizsgálatok során a tésztafogyasztás mértékét és a különféle fontos tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok bevitelének mértékét vetették össze az Egyesült Államokban, és megállapították, hogy azok a gyerekek, akik esznek tésztát, általában több vitamint és ásványi anyagot, viszont kevesebb szaturált zsírt - vagy bármilyen zsírt - fogyasztanak, mint azok, akik nem. Összességében kimutatható volt, hogy a tésztafogyasztók étrendje jobb minőségű volt, több rostot, folátot, vasat, magnéziumot és E-vitamint tartalmazott, emellett zsírszegényebb is volt. A gyerekek testsúlyában, derékkörfogatában és testtömeg-indexében azonban nem mutatkoztak jelentős eltérések. Amint azt Diane Welland dietetikus, a Nemzeti Tészta Szövetség kommunikációs menedzsere kifejtette, a tészta része kell, hogy legyen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnak, ami pedig nélkülözhetetlen a gyerekek és tinik szellemi és testi fejlődéséhez.
2017.05.30 19:55:37
További hírek Gardrób témában


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!