A francia kannibál vallomása
Egy elítélt gyilkos, akit „Párizs vámpírjaként” ismernek, bevallotta, hogy vonzalmat érzett az emberi test iránt, miután elkezdett dolgozni egy hullaházban. A brit The Mirror című lap szerint Nico Claux, aki gyilkosságokat és kannibalizmust követett el, elmondta, hogyan kezdődött ez a megszállottság.
Claux-t már fiatalon lenyűgözte a halál, miután nagyapja váratlanul meghalt. 12 évesen fantáziálni kezdett az emberi hús evéséről, amit a híres kannibál, Issei Sagawa története ihletett, aki 1981-ben Párizsban megölt egy holland nőt, és megette a testének egyes részeit. Végül Claux úgy döntött, hogy munkát keres egy hullaházban, hogy kielégítse kíváncsiságát és először kóstolja az emberi húst.

Egy, a „James English-lel bármi beválik” című podcast interjúban Claux bevallotta, hogy a holttestek miatt vonzotta a hullaházban való munka gondolata. – Fantáziálni kezdtem arról, hogy harapok, hogy a fogaimmal tépem a húst, pszichopatikus fantáziák voltak. Ez egy fétis volt. Egy párizsi hullaházban dolgoztam. Franciaországban akkoriban nem volt hivatalos képzés a hullaházi dolgozók számára.

Voltál kórházi ápoló, és megkérdezték: »Érdekel ez a munka?«, és megkaptad. Amikor elkezdtem a hullaházban dolgozni, láttam, milyen könnyű volt, amikor egyedül hagytak a boncolásoknál, húscsíkokat kivenni a holttestekből és megenni őket. Először nyersen, aztán apró csíkokra vágtam, hazavittem és különféle módon megfőztem” – mondta. Amit azonban a hullaházból el tudott vinni, Claux számára nem volt elég.

Végül bűncselekményt követett el, megölte Thierry Bissonnier-t, az online megismert férfit, azzal a szándékkal, hogy elfogyassza a testének egyes részeit. Tervét azonban félbeszakították, mielőtt befejezhette volna. Claux-t letartóztatták, miután megpróbált hamisítani egy bankcsekkjét az egyik áldozatától, hogy videómagnót vásároljon. Tizenkét év börtönbüntetésre ítélték, de hét év és négy hónap letöltése után szabadon engedték. Az interjúban Claux beszélt az emberi hús ízéről, de hangsúlyozta, hogy az íz nem a legfontosabb számára.

„Az emberek mindig kérdeznek az ízéről. És nem az ízről volt szó. Azt mondhatom, hogy lóhús íze van, mert akkoriban lótatárt ettem. De számomra inkább az érzés volt a fontos. Valami, amit korábban soha nem tapasztaltam. Mindig izgatott, eufórikus állapotban tartott” – mondta a bűnöző. A gyilkosságra utalva Claux hozzátette: „A cél nem csak az volt, hogy öljek a gyilkosság kedvéért. A cél az volt, hogy húst szerezzek. Mert már ettem kis húscsíkokat a hullaházban, és kialakult bennem ez a vágy. Azért akartam ölni, hogy húst gyűjtsek és hazavigyem.”

Gy.S.
Fotó: The Mirror


2025.11.23 18:45:14


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!