Miért hasznosak az egészség szempontjából a kendermagból készült élelmiszerek?
Napjainkban számos élelmiszer megkapta a superfood minősítést egészségügyi előnyei, illetve gazdag tápanyagprofilja miatt, a kendermag termékek is ezek közé tartoznak.
A reform élelmiszereknek nagy divatja van, sokan részesítik előnyben ezeket a hagyományos élelmiszerekkel szemben, és a különböző, a bélrendszert, táplálkozást érintő civilizációs betegségekben való érintettség okán is sokan fordulnak ezekhez. A kendermag fogyasztásának számos előnye van, így kívánatos, hogy beillesszük az étrendbe. Lássuk, mi mindenre lehet jó a kendermag! Honnan származik és miért jó a kendermag? Bár a kendermag a Cannabis sativa növényből származik, nem fejt ki tudatmódosító hatást, így biztonságosan fogyasztható. Válasszon a Hemp Health webáruház kender élelmiszerei közül az igényeinek megfelelő termékeket, és élvezze a szuperélelmiszer valamennyi előnyét!  Ezek az apró, barna magvak fehérjében, rostokban és egészséges zsírsavakban, köztük Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban gazdagok, valamint antioxidáns hatással rendelkeznek, és számos betegség tüneteit csökkenthetik, javítva a szív, a bőr és az ízületek egészségét. A kendermag táplálkozási előnyei A kendermag tele vannak tápláló vegyületekkel, többek között az alábbiakat tartalmazza:
  • Fehérje: A kendermag teljes értékű fehérjeforrás, mind a kilenc, a szervezet által előállítani nem képes esszenciális aminosavat biztosítja, különösen gazdag argininban, amely a szív egészsége szempontjából fontos. Majdnem annyi fehérjét tartalmaz, mint a szójabab. 
  • Telítetlen zsírok: A kendermag nagyszerű forrása az esszenciális zsírsavaknak, például az alfa-linolénsavnak (ALA), amely egy Omega-3 zsírsav, és amelyet a szervezet előállítani nem képes, így a táplálékokból kell fedezni a szükségletet. Emellett a kendermag alacsony telített zsírtartalmú, és nem tartalmaz transzzsírokat.
  • Rost: A kendermagban lévő rostok nagy része a külső héjban található, így hasznos, ha héjas kendermagot vásárol. A rostdús élelmiszerek csökkentik az étvágyat, így segíthetnek a testsúly szabályozásában, stabilizálják a vércukorszintet, elősegíthetik a bélrendszer egészségét.
  • Ásványi anyagok és vitaminok: A kendermag kiváló E- és B-vitamin forrás, ezenfelül magnéziumban, foszforban, vasban, cinkben és káliumban gazdag.
A kendermag egészségügyi előnyei A táplálkozási előnyök mellett egyes kutatások szerint a kendermagnak számos pozitív egészségügyi hatása van. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, így segíthet a krónikus betegségek tüneteinek csökkentésében, a bőr állapotának javításában, védi az agyat, a kendermagban található CBD vegyület segíthet az idegrendszeri állapotok kezelésében. A benne található vegyületek neuroprotektív, gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, és segíthetnek az immunrendszer szabályozásában is. Omega-3 zsírsav tartalma révén fokozza a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást és az olyan problémák kockázatát, mint a szívritmuszavarok és más szívbetegségek.
2023.06.23 21:51:41


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!