Készíts krémes citromfagyit fagylaltkészítő gép használata nélkül!
Eljött a várva várt nyár: kisütött a nap, megrövidültek a szoknyák, előkerültek a strandlabdák és matracok, mindenkinek melege van. Erre pedig az egyik legjobb orvosság a gyerekek nyári kedvence, azaz a fagylalt.
Sokan, sok formában fogyasztjuk ezt a hideg finomságot, de ahogy az lenni szokott, az egyik legfinomabb verzió mégis az, amit magunk készítünk otthon. A következő bejegyzésben elolvashatod, hogyan tudod elkészíteni a nyarak egyik legnagyobb slágerét, a krémes citromfagylaltot. Nemcsak a citromfagyit szeretnéd otthon elkészíteni? Az Annuskám oldalán további fagyi receptek várják, hogy kipróbáld őket. Próbálj ki minél többet, és legyél te a család szemében a fagylaltok koronázatlan királynője! Mitől lesz intenzív íze a fagyinak? A citromos fagylalt lelkét valójában a citrom héja adja. A cikkben található receptben egy közepesen intenzív ízvilágra elegendő, de ha ti az átható citromos ízek rajongói vagytok, értelemszerűen tehettek bele több citromhéjat is. Érdemes reszelve hozzáadni a fagylalt alapjához, de ha nincs olyan reszelőd, amivel nagyon apróra tudod reszelni a héjat, akár késsel is megoldhatod egy vágódeszkán az aprítást. A lényeg csupán annyi, hogy minél kisebbek legyenek a darabok, hogy a fagyiban szinte észrevehetetlenek legyenek. Sűrített tej Ezt a hozzávalót szinte bármelyik élelmiszerlánc kínálatában megtalálhatod, de arra figyelj, hogy az üveges verziót ehhez a recepthez nem fogod tudni alkalmazni! Amennyiben nem találsz tubusos kivitelben, dönthetsz úgy is, hogy házilag készíted el. Egyáltalán nem bonyolult, hiszen csak tejet kell némi cukor kíséretében addig főznöd, amíg a mennyisége a felére nem csökken. Ezzel ugyanis a tej víztartalmát el tudod párologtatni, és lényegesen sűrűbbé fog válni. Tulajdonképpen olyan, mintha szirupot főznél, csak most éppen tejből. Lehet mentes a fagyi? Természetesen bármelyik receptből tudsz laktózmentes verziót készíteni, ha a tejes alapanyagokat lecseréled laktózmentes termékekre. Ebben az esetben használhatsz akár növényi tejszínt és joghurtot is, a sűrített tejet pedig házilag is el tudod készíteni laktózmentes alapanyagból. Cukormentes változathoz leginkább a kókuszvirágcukrot javasoljuk, mert az a sűrített tej elkészítésénél sem okoz gondot. A recept • 2-4 darab bio citrom • 200 g natúr görög joghurt • 3 dl habtejszín • 300 g cukrozott sűrített tej • 80 g cukor A citromok héját lereszeljük, a levét pedig a joghurtba facsarjuk. Ezután a habtejszínt lágyan habos állagig verjük, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. További 4-5 perces keverés után egy dobozba tesszük, és fogyasztás előtt legalább 6 órára a fagyasztóba rakjuk dermedni. Az így elkészített fagylalt 1 hónapig áll el a fagyasztóban. Ha garantálni szeretnéd a krémes állagot, fogyasztás előtt 20 perccel érdemes a fagyit áttenni a hűtőszekrénybe.
2022.06.21 17:57:36


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!