Maradhat a kebab az Unióba
Foszfát adalékok a kebabban - zöld utat kapott a Bizottság javaslata.
A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot - olvasható az Európai Parlament honlapján. Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (úgynevezett di-, tri-, és polifoszfátokat, amelyek jelzése E 338-452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban. A Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani. Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazta a plenáris ülés. A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.
2017.12.13 17:18:17
További hírek Életmód témában


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!