Még édesebb a csoki zenével
Oxfordi professzorok szerint, ha csokievés közben bizonyos dallamokat hallgatunk, akkor a csoki még krémesebb és finomabb ízű lehet a szánkban.
Amikor már azt hitted, most már tényleg nem, a csoki még mindig lehet jobb! Például ha zenét hallgatsz mellé, legalábbis ezt állítják az Oxfordi Egyetem ételtudománnyal foglalkozó professzorai. A kutatás szerint a csokifogyasztás közben hallgatott különböző dallamok megváltoztathatják az ízérzékelésünket: a lágy furulyaszólamoktól az étcsokit krémesebbnek, édesebbnek érezzük, de ha a hegedű darabosabb, élesebb hangját hallgatjuk, ugyanaz a csoki keserűbbé válik a szánkban. A tudósok jelenleg egy belga csokigyárral karöltve állítólag egy különleges projekten is munkálkodnak: olyan csokoládét és lemezt akarnak együtt árusítani, ami lehetővé teszi, hogy a lemez hallgatásával a csokit még finomabbnak érezzük. (Forrás: Mirror)
2016.11.23 08:17:41


© Esti Újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!

© Esti Újság - 2025 - Hírek és Bulvár minden mennyiségben!