hirdetés

A járvány a legkisebbeket is elérte, Zugló ellenzéki polgármestere pedig elvárja a kormánytól, hogy a dolgozók mielőbb megkapják az oltást. Így a zuglói bölcsődékben rendkívüli szünet lett elrendelve.

 

Rendkívüli szünetet rendeltem el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben április 1. és április 16. között – olvasható Horváth Csaba polgármester szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A szakmai vélemények alapján Szabó Rebeka alpolgármester által kezdeményezett intézkedés szerint a bölcsődéket azért kell átmenetileg bezárni, mert a járvány során a bölcsődékben is egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményekben ez már a sokadik zárás. Kiemelték, a Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart, a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást. A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde biztosítja azon kisgyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük. – Megkésett, de helyes döntésnek tartjuk, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. Elvárjuk, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt – írta a polgármester.

(cs)