hirdetés

ZooMagyarország lettünk
2022-08-08 22:48

Rémült emu szaladgált a Pest megyei Nagykőrösön az autók között. Nos ez Afrika egyes tájain hétköznapi, nálunk meg eddig különös eseménynek számított. Bár lassan a mi klímánk is kezd forró lenni.

 

A zavarodott állatot Nagykőrösön a Kecskeméti út közelében vették videóra, amint rémülten az autók között szaladgál. A 15 másodperces videóban látszik, hogy az emu összevissza rohangál, az autósok kerülgetik, lelassítanak mellette. Azt egyelőre nem tudni, hogy került az állat a városi forgalomba, a Facebookra feltöltött felvételnél azonban a helyi szafariparkot is megjelölték, elképzelhető, hogy onnan szökött meg a nagy madár.

Nem ez az első eset, hogy szökött vadállatok kószálnak Magyarországon. Legutóbb a Börzsönyben napokig üldöztek egy kengurut, amelynek sokáig sikerült elmenekülnie a helyi nemzeti park munkatársai elől. Pár nappal korábban pedig a rendőrök fogtak be egy szökött kengurut Csepelen. Márciusban egy pingvin kóborolt Budapest utcáin, amiről kiderült, hogy Sanyika névre hallgat, és a Fővárosi Állat- és Növénykert lakója.

Igazi ZOOMagyarország lettünk.

 

( Cs.T.)