hirdetés

Lelőttek egy elszabadult zebrát az autópályán. A zebra nem egyedül lépett  meg a cirkuszból, társa élve megúszta a kalandot. A zebrák balesetet okoztak és egyelőre nem tudni ki lőtte. A cirkusz perelni fog.

 

A Pumba nevű, cirkuszból szökött meg a két zebra Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban. A csíkos patások Rostock közelében haladtak a menetiránnyal szemben a 20-as számú autópályán, ahol megijesztették az autósokat és ráfutásos balesetet okoztak, majd bevették magukat egy erdős vidékre. Menekülés közben még keresztülfutott egy autó motorháztetőjén és megrongált egy rendőrségi járművet is, az egyik zebra.

A zebra nem hagyta magát befogni, ezért végül – tisztázatlan körülmények között – lelőtték. A szemtanúk egy része szerint semmi nem indokolta az állat megölését. A cirkusz vezetője közölte, hogy feljelenti a rendőrséget, mert azt ígérték neki, hogy a zebrát csak elkábítják.

Pumba a társával együtt szökött meg egy cirkuszból, amely a közeli Tessinben vert sátrat. A másik zebrát békés módszerekkel sikerült befogni és visszavinni a cirkuszba