hirdetés

Kormos Villő a toronyugrók szerdai selejtezőjében a 27. helyen végzett, így sajnos a magyar olimpikon nem jutott elődöntőbe a riói olimpián.

kormos villő

A Maria Lenk Uszodába szép számú nézősereg látogatott ki, hogy lássa a női toronyugrók selejtezőjét helyi idő szerint szerda délután. A 28 versenyző között volt a műugróversenyek egyetlen magyar érdekeltje is, akitől szép eredmény lett volna, ha bejut a legjobb 18 közé, s azzal biztosítja helyét a csütörtöki elődöntőben.
A harmadik olimpiáján szereplő, tizenegyedikként sorra kerülő Kormos az első, a második és a harmadik ugrásánál is hibázott, s szinte egyforma pontot kapott mindegyikre (44,80, 46,40, 46,20), így az első sorozattól a mezőny hátsó részében állt.
A legszebb ugrását negyedikre mutatta be a Rugóláb LSE sportolója, 58,80 pontot kapott erre, ezzel a 26. volt az utolsó kör előtt, 31,35 ponttal lemaradva a 18. helyezettől. Esély már ekkor sem igazán volt a továbbjutásra, ráadásul a szinkrontoronyugrásban háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Kormos utolsóra is hibázott, a vízbe érkezésénél már nem volt függőleges testhelyzetben (31,50 pont), így végül 227,70 ponttal visszacsúszott a 27. helyre.
– 288 pontot ugrottam februárban itt, Rióban, amivel kikerültem az olimpiára, most 289 ponttal lehetett bekerülni a középdöntőbe, tehát abszolút reális volt, hogy továbbjussak. Igazából, mióta 10 métert ugrok, ez az egyik legrosszabb versenyem – értékelt könnyeivel küszködve Kormos Villő.
A versenyző szerint sok mindenre lehetne fogni, de ezt ő rontotta el, állítása szerint.