hirdetés

Tegnap este oktatás és e-learning kategóriában is az év honlapjának választották a mateking.hu-t. A magyar fejlesztésű, 45 ezer felhasználóval rendelkező egyetemi e-learning oktató oldal mobilról és tabletről is kényelmesen kezelhető, szemléletes, könnyen érthető magyarázatokat kínál a matematika megértéséhez.

December 7-én hirdették ki a 2016-os Az Év Honlapja díj győzteseit.

matekingA Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett verseny jubileumi évében összesen 240 nevezés érkezett. A mateking.hu két díjat is kapott: Oktatás és E-learning kategiróiában is Az Év Honlapja lett, utóbbiban immár másodjára.

Az volt a vágyam, hogy a matematikának a fejemben létező nagyon logikus és végtelenül egyszerű képét valahogyan mások számára is láthatóvá tegyem. Ennek a képnek egyfajta kivetüléseként hoztam létre a mateking.hu weboldalt. A cél az volt,hogy egy olyan színes, letisztult, egyszerű és logikus képet alkossunk a matematikáról, amit bárki bármikor megnézhet, visszapörgethet újra meg újra és ami mindenki számára világossá és érthetővé teszi a legbonyolultabb összefüggéseket is. Mindez 2009-ben történt, és azóta már jópár év telt el ami alatt sok minden megvalósult ebből az elképzelésből – mondta Mosóczi András egyetemi tanár, a mateking.hu megálmodója.

A Matekingnek már 45 ezer felhasználója van, köztük sok a hálás diák, akik ennek segítségével végre megértették a bonyolultabb főiskolai és egyetemi matekot. Az oldal Magyarország legnépszerűbb e-learning oldala lett, már minden tízedik hazai egyetemista használja, s a szakma elismerését is kivívta magának.

Idén több közös projektet is elindítottunk egyetemekkel közösen. Az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodás keretében az egyetem minden elsős hallgatója kapott hozzáférést a mateking.hu oldal Analízis kurzusához, hogy ezzel is segítsük a tantárgyi követelmények sikeresebb teljesítését és csökkentsük a lemorzsolódást. Az ELTE-n pedig Vancsó Ödönnel a Matematikatanítási és Módszertani központ vezetőjével van egy közös projektünk, ahol az ELTE első éves matematikát tanulni kényszerülő hallgatóin vizsgáljuk, hogy milyen pozitív hatással lehet rájuk a mateking.hu használata – árulta el András, aki szerint az oldal egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy jó érzés használni.

Vicces matematikának is szoktam hívni, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. Ez nem egy videó tutorial ahol a tanár tempójában haladsz, itt a saját tempódban tanulhatsz. A legtöbb dolgot színekkel, rajzokkal magyarázunk el szöveg nélkül. Ezáltal sokkal jobban megmarad és sokkal gyorsabban érthető lesz, emellett sokkal logikusabbak és látványosabbak a magyarázatok – tette hozzá a mateking.hu megálmodója.