hirdetés

Kannibalizmus Oroszországban. Nem csak meggyilkolta brutális módon 50 éves áldozatát két orosz férfi, de egyikük fogyasztott is a holttestből.A szentpétervári rém krimi két huszonéves elkövetője előzetesben van.

 

A 23 éves Jegor Komarov és bűntársa, a szintén 23 éves Jan Sztyepanovszki egy vita eldurvulását követően késelték halálra áldozatukat Szentpéterváron. Ezt követően a holttestet lefejezték, majd betették a megölt férfi kocsijának csomagtartójába, a gyilkosság helyszínét pedig felgyújtották. Egy barátjuk társaságában beültek az autóba, hogy a holttesttől megszabaduljanak, menet közben azonban az autópálya korlátjának hajtottak, így számításaikat keresztülhúzta a baleset és fény derült az embertelen tettre.

A kihallgatáson Jegor Komarov kannibalizmusára is fény derült, ugyanis bevallotta, „megkóstolta” a holttestet, majd amikor megkérdezték, hogy enne-e újra emberhúst, kíváncsian így felelt:
Van nálad?

Kiderült az is, hogy Komarov tavaly szeptemberben egy 38 éves férfit is meggyilkolt, és az ő húsából is evett.

A kannibál férfi és társa Sztyepanovszki jelenleg rács mögött várja a vádemelést, harmadik társuk – akit bűnsegédlettel vádolnak, de a gyilkosságban nem vett részt – szabadlábon védekezhet.

(Csákány)