hirdetés

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban ápolt szír migráns kisgyermekek súlyos sérüléseit mégsem Aleppó bombatámadásakor szerezték, hanem súlyos immunbetegség okozta tüneteiket.

A két fiút múlt hét közepén, a határról vitték sürgősségi ellátásra a szegedi klinikára. Itt megállapították, hogy ki vannak száradva, és súlyos, életveszélyes bőrfertőzéseik vannak – adta hírül a HVG. Csütörtök óta mindketten a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekeket gyógyító központjában fekszenek, megfelelő körülmények között.

Dr. Kostyál Erika osztályvezető főorvos elmondta, hogy bár égési sérüléseik nincsenek, veleszületett betegségük miatt életveszélyes az állapotuk. A kór miatt hiányzik egy speciális fehérjeréteg a bőrük és szöveteik közül, ezért a legkisebb mechanikai érintkezés is hámsérülést okoz náluk. Jelenleg súlyos vérmérgezésük van, amit antibiotikum-kúrával kezelnek.

Ellátásukhoz teljes higiéniára van szükség, emiatt csak orvosi kísérettel szállíthatóak. Amióta a Bethesda kórházban kezelik őket, állapotuk javult. Szüleik a gyerekekkel vannak, távlati tervük eljutni Németországba.

(Fotó:Facebook)