hirdetés

Bosszankodnak a Győrújfalu lakosai. Egy ismeretlen vandál ugyanis a templom elötti fenyőt megcsonkította . Egyszerűen kettévágták a templomkertben álló fát.
lvágott fenyőKedvem, indulatom támadna haragudni az elkövetőkre, ám inkább azon morfondírozom, mi vezet ilyesmire bárkit. Annyi fenyőfa kapható pár ezresért, erdőből sem lehetetlen lopni (ennek elismerése nem bűnpártolás, hanem annak belátása, hogy a falopás létező jelenség, noha többnyire “lopva”, titokban zajlik – nem lehetetlen, de nem is helyes), ha már csak fűrészre telik. Miért éppen köztérről, egy templom elől kellett eltulajdonítani, ráadásul ilyen barbár módon mindannyiunk, a köz örökzöldjét?˝ – fogalmaz a Gégény István a szemlélek blogon.

Az ünneprontó tettről fotókat készített Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere és Gégény-Kubinger Krisztina.

Gégény István mindehhez hozzáfűzte: Az én személyes kérdésem ennek fényében így hangzik: megtettem-e, megteszek-e mindent, hogy tényleg boldog legyen a körülöttem élők karácsonya? Építem-e tevőlegesen azt a bizonyos emberséges társadalmat, vagy csak beszélek róla, másoktól várva el, hogy majd ők? Megállok-e egy ilyen falopás, ünneprontási kísérlet kapcsán a megbotránkozásnál, vagy képes vagyok fejlődni, jobbá, szeretőbb szívűvé és szerethetőbbé válni, akár ilyen bántó körülmények hatására is?