hirdetés

Befejezték a nyomozást a kiskunfélegyházi lövöldözés ügyében, amelyben egy tini lány mellkason lőtte véletlenül a tizenkét éves öccsét a nagyapjuk légfegyverével. Érdekes, hogy az unoka lehet vádlott lesz, a nagypap meg megúszta egy pénzbírsággal.

 

Szerencsére a kisfiú csak életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tini lány pedig a nagyapja tanyáján a légfegyverrel játszott, miközben véletlenül meghúzta az elsütőbillentyűt, és az épp mellkason lőtte öccsét, akit az anyja vitt a Bács-Kiskun Megyei Kórházba.

A júniusban indult nyomozás most befejeződött. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a tizenöt éves lányt, gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az ügyet pedig átadták az ügyészségnek.

A nagyapával szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök, mivel megszegte a tárolási szabályokat. Pénzbírságot szabtak ki rá, amit be is fizetett.
Az eset azért is érdekes, mert a nagypapa azzal, hogy a légfegyvert nem megfelelő helyen tárolta simán lehetett volna vádlott is, akár az unokája.