hirdetés

Vádat emeltek a 44 éves drogkereskedő hálozatot működtető nő és 19 társa ellen. A banda Józsefvárosban egy társasházabn árulta a kábszert és rejtette azt el különféle zugokban.
bilincsbenHúsz ember ellen emelt vádat a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség, akik összehangolt bűnszervezetként működve kábítószerek és új pszichioaktív anyagok kereskedelmével foglalkoztak.
A bűnszervezetet az ügy elsőrendű vádlottja, egy 44 éves budapesti nő hozta létre és irányította, abban kizárólag az ő tudtával és engedélyével lehetett részt venni. Az elsőrendű vádlott a bűnszervezetet – az árusítás zavartalan és folyamatos lebonyolítása érdekében – egy hierarchikus, több szintből álló rendszerben építette fel.

A közvetlenül alatta lévő szinten családtagjai, rokonai álltak, akik felügyelték, koordinálták a legalsó szinten működő, ténylegesen árusítással foglalkozó társaik tevékenységét, valamint emellett részt vettek a tudatmódosító szerek beszerzésében, porciózásában, csomagolásában is.
A bűnszervezet legalsó szintjén lévő kereskedők – akik szoros elszámolás, felügyelet, ellenőrzés alatt álltak – a VIII. kerületi társasházban, az irányítóktól kapott instrukciók alapján, nappalos, illetve éjszakás váltással bonyolították a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok árusítását.

A bűnszervezet tagjai – azért, hogy a szerek kereskedelmi célú tartása ne legyen konkrét személyhez köthető – a nagyobb mennyiségű kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot jellemzően a társasház közös helyiségeiben, így például a lépcsőházban, a falban, fagerenda mögött, a belső udvaron rejtették el.
A kerületi ügyészség a vádlottakat bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.