hirdetés

Budaörsön tüntettek a tervezett államosítás ellen. Valamennyi budaörsi oktatási intézmény csatlakozott az Illyés Gyula Gimnázium által kezdeményezett tiltakozáshoz, amelyet az oktatási intézmények teljes államosítása ellen tartottak a városháza előtti téren. Sőt üzentek is olyan fideszes nemzetis kvótaellenes szlogennel a kormány tagjainak a szervezők, hogy ők is megértsék.  

budaőrsi tüntetés-berecz valter

Mi, a budaörsi Illyés pedagógusai és dolgozói, politikai és világnézeti meggyőződésünktől függetlenül tiltakozunk az iskolák immár totális államosítási szándéka ellen – áll az Illyés Gyula Gimnázium tiltakozásában.

A demonstráció bejelentésekor Wittinghoff  Tamás polgármester közölte, az előző héten tárgyalt Balog Zoltán miniszterrel és Palkovics László államtitkárral, akik azt mondták, hogy még csak most kezdődnek el az egyeztetések az oktatást érintő törvényjavaslatokról, írja a Budaörsi Info. Ehhez képest Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter már bejelentette, hogy az állam mindent elvon.

– Milyen egyeztetésről beszélünk akkor? Olyanról, amiben nem számít senki véleménye, és már előre megvan a végeredmény? – kérdezte korábban a polgármester.

A szervezők egy hatalmas felirattal is üzentek a Fidesz-kormánynak, hogy „üzennek nekik, hogy ők is megértsék ”, az államosításra nemmel szavaznak a helyi intézmények.

(Fotó: Berecz Valter)