hirdetés

Ismét van tankönyv botrány. Úgy tűnik ez már minden iskolakezdésnek a velejárója. Az új, OFI-s 5.-es Erkölcstankönyv egy személyiségteszt kitöltését ajánlja a gyerekeknek – és egy olyan honlapra irányítja a nebulókat, amin pornó-tartalommal találkozhatnak.

erkölcstan

Az 5.-es Erkölcstankönyv a 9. oldalon ajánlja egy személyiségteszt kitöltését a tízéves tanulóknak. A lap, ahol rá kellene erre keresniük a gyerekeknek, a neon.hu oldal, amelyen elsősorban celebhírekkel és felnőttartalmakkal találkozhatnak az ide látogatók. Néha szextartalmú írások és fotók is vannak.

Az erős bakit kiszúró Bezzeganya blog felsorolja, konkrétan milyen – cseppet sem gyerekeknek szóló – tartalmakat látott a nyitóoldalon. Ráadásul az idézett személyiségtesztek is minden tudományos pszichológiai ismeretet nélkülöznek. Egy panaszos az alábbiakat írta.

Az ötödik osztályos erkölcstan könyv 18 plusszos internetes oldalt ajánl a tízéves gyerekeknek. Na de hol van a nagy NMHH, a nagy Médiahatóság, amely mindenre oly jól odafigyel ? Amely a sajtót is górcsővel nézi.

Nos az egyik író, olvasó az alábbiakat tette közzé, amit most mi is megosztunk.

Tegnap átlapoztam az erkölcstankönyvet (5. osztály), és a 9. oldalon, a lap alján találtam egy hivatkozást, ami egy személyiségteszt kitöltésére utalt. Természetesen felkeltette a szakmai érdeklődésemet, hogy milyen személyiségtesztet ajánlgatnak a tízéves gyerekeknek. Beírtam az ajánlott neon.hu oldalt és elakadt a lélegzetem. Az első, és egyben nyitó oldalon az a hír fogadott, hogy a pornóipar milyen új tapasztalattal gazdagodott a filmek készítésével és jövőbeni értékesítésével kapcsolatban, mármint mennyivel egyszerűbb az aktusorientált világban 3D-s, érintésre nyögő és élvező szexrobotot alkotni és alkalmazni.

A mai híranyagban található magát két évig férfinak álcázó nő, Nicki Minaj hasonmás, stb. Természetesen Love&Sex menü is található az oldalon, mely többek között szól arról, hogy vajon a fogamzásgátló tabletta megöli-e a nemi vágyat, illetve milyen fura cuccok kellenek a szexhez: pl. szilikon mellbimbó és/vagy mélytorokspray. Nem ragozom tovább. Ráadásul az idézett személyiségtesztek minden tudományos pszichológiai ismeretet nélkülöznek. A személyiségteszt szóra rákeresve már azt is tudjuk, hogy Miley Cyrus már a tévébe is meztelenül jár. Úgy érzem, hogy nem 10-11 éves gyerekeknek való tartalmat ajánlott a könyv, ráadásul az erkölcstan könyv – Magyarország Kormányának támogatásával.