hirdetés

Újabb iskola zár be
2022-09-01 00:39

Újabb iskola marad zárva. Pár napja derült csak ki, hogy el sem kezdődik a tanítás egy hajdúvidi iskolában. Az indok állítólag  a növekvő energiaárak, azonban a tankerület szerint kevés a gyerek ez a baj. A gyereknek így egy tíz kilométerre lévő intézménybe kell majd járniuk aminek sokan nem örülnek.

 

Nem kezdődik meg a tanítás csütörtökön egy hajdúvidi iskolában . ráadásul minderről csak néhány nappal korábban értesítették a szülőket, a tankerület a növekvő energiaárakra hivatkozott.

Az egyik szülő azonban azt nyilatkozta,  hogy az iskolát nem gázzal, hanem vegyes tüzelésű kazánnal fűtik, ehhez pedig a még a szükséges szén is meg van az előző évről, az épület energiafelhasználását pedig korszerűsítették. A szülők azt mondták, két éve ígéretet kaptak arra, hogy a helyi iskola működhet.

Nos úgy tűnik még sem. Ráadásul a tankerület indoklása is amatőr, hisz kiderült a suliban nincs gáz.

Az itt tanuló 19 gyereknek így a tíz kilométerre lévő hajdúböszörményi iskolába kell majd járnia Volánbusszal, amin lesz egy felnőtt kísérő is. Az egyik szülő azonban arról beszélt, hogy ezt nem tartja biztonságosnak, mert egy felügyelő nem fog tudni majd ennyi gyerekre figyelni.

A tankerület közleményében már azt írta, hogy a hajdúvidi iskolában a tanítás ebben az évben szünetel majd, a nagy alapterületű épületben ugyanis csak 19 diák jár, összevont osztályba. Azaz már szó sincs a brutális energiaár emelkedésről.

Szerdán derült ki, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt bezárták a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzéséhez használt középrigóci kollégiumot is.

A szülők szerint az iskolától semmilyen hivatalos információ nem érkezett, az intézmény honlapján is csak annyi utal a rigóci kollégium bezárására, hogy jelzik: augusztus 31-én déltől lehet beköltözni, de mindenkit a barcsi épületbe várnak.