hirdetés

Biritz Ákos artista bronzérmet nyert a Golden Trick of Kobzov elnevezésű odesszai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Ez a siker elismerés a Fővárosi Nagycirkusznak is.

cirkusz fesztivál kobzov

Biritz Ákos a hétvégi versenyen Gurtni című számával nyerte az érmet. Az ígéretes cirkuszművész eredetileg nem artistának készült.

– Szertornász akartam lenni, de nem találtunk megfelelő iskolát, az artistaképző viszont közel volt hozzánk. Felvételi után az egyik szakmai gyakorlaton láttam meg egy gurtnival mozgó srácot, ekkor tetszett meg ez a világ – nyilatkozta egy korábbi interjúban.

Biritz Ákos az idei, XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasaként végzett, amely a fiatal artistaművész számára újabb bemutatkozási lehetőséget jelent ősszel, a közép-olaszországi Latinában.
A budapestihez hasonló ukrajnai cirkuszi fesztivált először 2011-ben rendezték meg, az odesszai fesztiválon – Biritz Ákos sikerét megelőzően – eddig csak 2013-ban szerepeltek eredményesen magyar cirkuszművészek: Kristóf Krisztián zsonglőr aranyéremmel, Demjén Natália artista pedig bronzéremmel térhetett haza.