hirdetés

Március 21-én egy magyar pár, Fadgyas Enikő és Boros Balázs biciklivel a Hősök teréről indulva egészen Új-Zélandig tekernek. Nemcsak a kaland és a kihívás mozgatja őket: expedíciójukkal adományt gyűjtenek a Bátor Tábor számára. Mottójuk: “Legyen havonta egy ezres! Neked forintban, nekünk kilométerben!”

kerekparral uj-zelandig

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Több mint húsz ország felfedezése, 18-20 ezer letekert kilométer, másfél éves túra – ennek teljesítését tűzte ki Enikő és Balázs. A következő útvonalon haladnak majd: Szerbia-Bulgária-Törökország-Irán-Türkmenisztán-Üzbegisztán-Kirgizisztán-Kazahsztán-Mongólia-Kína-Tibet-Nepál-India-Mianmar-Laosz-Vietnam-Kambodzsa-Thaiföld-Malajzia-Szingapúr-Indonézia-Ausztrália-Új-Zéland.

Régóta tervezik a világ és önmaguk felfedezését, a szabadság megélését és a környezettudatos szemlélet közvetítését, de kivételes motivációt ad számukra, hogy útjukkal nemcsak saját álmukat válthatják valóra, hanem súlyosan beteg gyerekek gyógyulását is támogathatják. Balázs lassan 10 éve a Bátor Tábor Alapítvány önkéntese, így nem volt kérdés, hogy a nagy kalandot karitatív tevékenységgel kötik össze: céljuk, hogy az expedíciójuk alatt havonta 200 ember fejenként havi ezer forinttal támogassa a Bátor Tábort. Mottójuk: “Legyen havonta egy ezres! Neked forintban, nekünk kilométerben!”

Enikő és Balázs igazi nomád expedícióra készülnek. “Acélvázas túrakerékpárral, hagyományos váltórendszerrel, elől-hátul acél csomagtartóval és agydinamós világítással vágunk neki az útnak. Felszerelésünket 140 literes kerékpáros túratáskába pakoljuk, ebben és a csomagtartón kell magunkkal vinnünk a sátrat, hálózsákot, matracot, ruhát, az élelmezéshez szükséges víztisztítót, gázfőzőt és edényeket, az elsősegélycsomagot, a navigációt és a médiaeszközöket, amelyen keresztül kapcsolatot tudunk tartani a külvilággal és a támogatóinkkal.”

 

(Bátor Tábor/Magunk útján)