hirdetés

A nők elleni erőszak megelőzésének világnapján kiállítás nyílt Nyíregyházán a  Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének Anya-Gyermek Segítőotthona és Krízisközpontja által ellátott gyerekek rajzaiból. Megdöbbentő életképeket elevenítenek meg az őket ért családon belüli erőszakról, bántalmazásról, verésről, öngyilkosságról.

gyerekrajz-1

Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója döbbenetesnek nevezte a kiállított rajzokat. Az igazgató asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy az erőszakot minél előbb fel kell ismerni és tenni ellene – annál is inkább, mert a bántalmazott gyerekek felnőtt korukban gyakran maguk is bántalmazóvá válnak.

 

Gavallér Andrea, a Krízisközpont pszichológusa rámutatott, hogy a tematikusan csoportosított rajzok közül többön megjelenik a rendőrség, mint az a szerv, mely baj esetén segítséget nyújt.

gyerekrajz-5

A kiállítást a szervezők figyelemfelhívásnak szánták – nem csak rendőröknek, hanem a jelzőrendszer más tagjainak is, iskola- és óvodapedagógusoknak, akik a következő hetekben – előre egyeztetett időpontokban – csoportosan is látogathatják a sokkoló tárlatot- írja a police.hu

gyerekrajz-6

 

 

gyerekrajz-8