hirdetés

Halálos iskolai gyakorlat Nagykátán. Egy 16 éves esztergályos tanuló vesztette életét, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Azt, hogy pontosan mi történt egyelőre tikolják.

 

Egy gépi forgácsolónak tanuló 16 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy nagykátai vállalkozó üzemében, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

 

A középiskola első évében a gyerekek az iskolai tanműhelyben dolgoznak, a második évben azonban már tanulószerződéssel, külső vállalkozásoknál töltik a gyakorlati időt.

A 10. évfolyamos Norbert és két osztálytársa szerdán reggel 7 óra körül érkezett a munkahelyre, és szinte azonnal megtörtént a tragédia a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben. A fiú egy CNC gépen dolgozott.

A baleset körülményeiről senki sem akart beszélni az ATV-nek, de úgy tudják, hogy a fiú testét egy hatalmas ütés érte, miután valami kirepülhetett a gépből.

A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, egyelőre közigazgatási eljárásban. Ez azt jelentheti, hogy a fiú saját hibájából kerülhetett bajba és másnak nem volt köze a történtekhez.