hirdetés

A názáreti szent család ünnepén Ferenc pápa hangot adott annak, hogy sok országot demográfiai tél borította be. Rengeteg ember és család nem akar gyereket ami tragédia a pápa szerint.

 

A szülőket, az egyházat és a társadalmat is a család támogatására, védelmére, őrzésére szólította fel Ferenc pápa, aki aggodalmát fejezte a gyermektelenséghez vezető “demográfiai tél” miatt a Szent Péter térre néző ablakból mondott beszédében.

A pápa kijelentette, december 26. a názáreti szent család ünnepe. Jézus családja alázatos és egyszerű volt, Mária és József ugyanúgy szerette és aggódott gyermekéért mint bármelyik más édesanya és édesapa teszi – mondta.

“Azzá az emberré, aki ma vagyunk, nem a rendelkezésünkre állt anyagi javak tettek, hanem a szeretet, amit kaptunk” – fejtette ki az egyházfő.

Ferenc pápa megjegyezte, hogy talán nem mindenki születik “tökéletes, problémamentes családba, de (akárhova is szülessünk) az a mi történetünk, azok a mi gyökereink, ha kivágjuk őket, az élet kiszárad”.

Arra kérte a szülőket, gyerekeket, egyházat és a civil társadalmat, hogy támogassák, védjék és őrizzék a családot.

Az egyházfő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Olaszországot és számos más országot a “demográfiai tél uralja”.

Úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egy gyermeket vállal, “ez tragédia” – jelentette ki Ferenc pápa.

“Tegyünk meg mindent, hogy tudatosan legyőzzük ezt a demográfiai telet, amely családjaink, hazánk, jövőnk ellen hat” – mondta.

(csákány)