hirdetés

Közel egy tonnányi adományt gyűjtött össze a büntetés-végrehajtás a rászorulóknak. A nem hétköznapi összefogásban rabok és börtönőrök egyaránt adakoztak. A BvOP át is adta a közel egy tonnányi adományát a MikulásGyárnak.

 

bv adományokA karácsonyi ünnepkör különösen kiemelt időszak a fogvatartottak számára, hiszen a falakkal körbezárt világban lelkileg jobban megviseli őket szeretteik, családtagjaik, barátaik hiánya. Ez az időszak a szabad életben is nagy kihívást jelent a magányos embereknek, a börtönben pedig még fokozottabb. Részben emiatt is börtöneinkben évről-évre nagy figyelmet fordítunk az adventi időszakban rendezett programokra, eseményekre úgy, hogy az intézetben dolgozó reintegrációs tisztek, pszichológusok, lelkészek, de adott esetben a felügyelők is igyekeznek színesebbé, meghittebbé tenni a falakon belül töltött ünnepeket. Jellemző programok az ünnepi gyertyagyújtás, az istentiszteletek, az egyéb vallási programok és az adománygyűjtés.

A fogvatartottak mellett természetesen kollégáinknak is fontos a rászorulók megsegítése. Ezt bizonyítja, hogy hosszú évek óta szervezünk gyűjtést különböző segítő szervezeteknek. Idén közel egy tonnányi adomány gyűlt össze a hazai börtönökben: tartós élelmiszerek, ruhák, játékok, de gyümölcs, édesség is jut az arra rászorulók asztalára. Idén adományunkat a MikulásGyár szervezete kapta.

Néhány hete Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a szervezet országos parancsnoka adta át azt a hatszáz csomag, fogvatartottak által készített tésztát, amelyet a MikulásGyáron keresztül juttatott el a büntetés-végrehajtási szervezet a rászoruló családoknak.