hirdetés

Többségében szír menekült gyerekek szorultak kórházi ápolásra Szegeden. Egyelőre még vizsgálják, hogy miben betegedtek meg, illetve mi okozhatta a bakteriális fertőzésre utaló, hasmenéssel járó tüneteket. Egyiküknél rotavírust diagnosztizáltak.

szír menekült gyerekek

 

A rendőrség értesíttette kedden a tisztiorvosi szolgálatot, hogy határsértő szír gyerekeknél hasmenéses tünetek jelentkeztek. Több mint 20 menekült fiatalkorút szállítottak a A Szegedi Tudományegyetem gyermek-egészségügyi központjának gyermek fertőző, illetve felnőtt sürgősségi osztályára. 18 beteget elkülönített szárnyban ápolnak, közülük négynek volt véres a széklete. Már mindegyikük jobban van, egyharmadukat még ma kiengedik a kórházból.

A laboreredményekre még várnak, orvosaik szerint tüneteik bakteriális fertőzésre utalnak, csupán egy gyerek rotavírus mintája lett pozitív.

A felnőtt sürgősségi osztályra két nő és három férfi került, állapotuk kielégítő. További 44 határsértőt különítettek el a járványügyi szabályok miatt, ugyanis ők érintkeztek a betegekkel.