hirdetés

Ezekben a hetekben több tízezer hátrányos helyzetű gyerek hűsölhet a Balatonban az Erzsébet-program keretében –  közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Erzsébet-tábor

Novák Katalin azt is elmondta, hogy őszre újabb pályázatot írtak ki, amelyre – ugyancsak jelképes önerő befizetésével – iskolai csoportok jelentkezhettek négynapos osztálykirándulásokra.

Ismertette, a kormánynak az a célja az augusztus 28-áig tartó táboroztatási programmal, hogy a nehéz helyzetű családok gyerekei is gazdagodhassanak nyári élménnyel.

Közölte, idén a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványon keresztül 6 milliárd forintot fordítanak az Erzsébet-program különböző pályázataira, ezek között az Erzsébet-táborokra, és összességében már mintegy 200 ezren vettek részt ezekben, közülük minden második gyerek.

A táborokban a fiatalok teljes ellátást, napi ötszöri étkezést kapnak, továbbá színes, tematikus programokon is részt vehetnek, melyeken például világhírű művészek és sportolók segítségével megismerhetnek egy-egy művészeti vagy sportágat. Az Erzsébet-táborokban felfedezett tehetséges fiatalokat felkarolják, és külön tehetségsegítő táborokat szerveznek nekik – emelte ki.

Nyári napközis táborokat is tartanak, ezeken a gyerekeknek az adott településen vagy a környékén programokat, például kirándulásokat szerveznek.

 

(MTI)