hirdetés

Felfüggesztették azt a veszprémi óvónőt, akit kiskorú veszélyeztetése miatt még decemberben jogerősen elítélt a bíróság, ám erről a pedagógus nem szólt az óvodában. A nő állítólag úgy terrorizálta a gyerekeket, hogy nem engedte ki őket WC-re, valamint a stresszes gyerekek hányását is velük takaríttatta fel.

 gyerekek tévénézés

A délutáni pihenők ideje alatt többször megalázóan viselkedett a gyerekekkel a bíróság jogerős ítélete szerint egy veszprémi óvónő. A vádlott óvónő többször megtagadta közvetlenül az alvás előtt a gyerekektől, hogy kimenjenek WC-re, így egy idő után a már szobatiszta gyerekek is bepisiltek. Aki mégis kikéredzkedett a mosdóba, azzal megalázóan beszélt a nő, előfordult olyan is, hogy a mosdóból visszatérő gyerek frusztrált állapotában hányt, amit az óvónő vele takaríttatott fel. Egy gyerek szorongása miatt hónapokig nem aludt a délutáni pihenő alatt, rendszeresen úgy nyugtatta magát, hogy „most elalszom, és ha pisilnem kell, akkor kimegyek pisilni, és nem lesz semmi baj.”

Az óvónőt még 2013-ban jelentették még fel, ellene decemberben született jogerős ítélet, amiről nem értesítette az óvodát az elítélt. Mondjuk erről talán nem is neki kellett volna gondoskodni, hanem a munkaadójának és az ügyben korábban nyomozó szerveknek.

Az csupán a véletlenen múlt, hogy a hét elején derült fény az ítéletre, miután a helyi sajtó is beszámolt róla. Mivel az óvónő alkalmazója állítólag nem tudott semmit az ítéletről, ami több mint érdekes és fura, hisz anno a nyomozás során csak kaptak értesítést vagy valamit, hogy halló, kérnénk egy jellemrajzot az alkalmazottról, a kollégáit is csak ki kellett hallgatni az ügyben, hisz aligha ítélték úgy el és emeltek a nő ellen vádat, hogy sem az intézmény vezetőjét, sem a kollégáit nem idézték be.

Az óvoda kikérte az ítéletet a bíróságtól, annak megérkezéséig az óvónőt felfüggesztették.

(Fotó: illusztráció)