hirdetés

Továbbgyűrűzik az úszóválogatott kapitányának réges-régi ügye. Állítólag aláírásgyűjtés indult Kiss László szövetségi kapitány és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnökének lemondatásáért, és már több mint háromezren követelik a távozásukat, míg 18 fő a maradásukra voksolt.

kiss lászló

A peticiok.com oldalon azt írják, hogy felháborító, hogy az úszóedzők kiálltak a nemi erőszakért 1961-ben elítélt Kiss László kapitány mellett. Ezért azt követelik, hogy Kiss kapitány és Gyárfás Tamás elnök mondjon le a tisztségéről. Már most több mint 3006 fő írta alá a petíciót a két érintett távozásáról.

A hitelesség kedvéért közölni kell, hogy Kiss maradását 18 aláíró írta alá eddig az internetes petícióoldalon.

Van olyan szakember, a debreceni úszókat képviselő Becsky András, aki nem írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben kiállnak Kiss kapitány mellett. A debreceni szakember úgy véli, hogy bár leülte büntetését a kapitány, mégiscsak egy erőszakos ügy elkövetője volt.

Közben egy debreceni úszóedző, Hornyák Viktor a azt mondta a 24.hu-nak, hogy a 61-ben megerőszakolt lány terhes lett, és az egész ügy akkor robbant ki, amikor kórházba került, mert megpróbálta otthon elvetetni az erőszakból születendő babáját. A lány apja állítólag rendőr lehetett, de ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta senki sem.