hirdetés

Egy 13 éves kisfiú szurkálta meg az apjára támadó haragosát Sopron-Tómalom városrészén. A fiút a rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A rendőrségre először csak annyi érkezett a bejelentőtől, hogy Sopron-Tómalom városrészen , az Erdőalja utcában három ember összeverekedett és egyikük megsérült. A helyszínre kiérkező rendőrök döbbenten szembesültek azzal, hogy egy 38 éves siófoki és egy 49 éves soproni férfi szóváltásba keveredett, dulakodni kezdetek, majd a siófoki férfivel érkező 13 éves fia egy multifunkciós szerszám pengéivel, összeszurkálta apja haragosát. A szúrásoktól megsérült férfit a mentők kórházba vitték.

A 13 éves fiút a rendőrök elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ilyen esetre még nem volt példa. Azonban tény, hogy a fiatalkorú elkövetők sokkal brutálisabbak, erőszakosabbak, mint a felnőttek. Ez az eset is sajnos ezt támasztja alá.

(Turcsányi )