hirdetés

Tini rabolt gyerekeket
2014-03-23 19:25

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 15 éves fiúnak, aki már hosszabb ideje rettegésben tartotta az egri buszpályaudvaron várakozókat. Legutóbb 11 éves gyermekeket rabolt ki a tizenéves útonálló – értesült a HavariaPress.

A 15 éves gyanúsítottnak nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel. Tavaly októberben az Egri Járási Ügyészség 2 rendbeli betörés miatt már eljárást folytatott ellene. Akkor a vádemelés elhalasztására és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyelet elrendelésére került sor vele szemben, ami azonban nem tartotta őt vissza attól, hogy november 4-én Egerben társaival újabb lopást kövessen el.

Az utóbbi esetben már vádemelésre került sor a fiatalkorúval szemben, az eljárás jelenleg bírói szakban van. November 10-én tovább gyarapította bűnlajstromát az átányi fiú: az egri buszpályaudvaron keveredett tettlegességig fajuló szóváltásba egy lánnyal, akit a büfésoron ököllel állon ütött.

Január 16-án – szokása szerint – iskola helyett ismét Egerben csavargott. Kora délután a buszpályaudvaron észrevette, hogy két nála kisebb, 11 éves gyermek egy padon ülve várakozik a távolsági járatra. Pénzt kért tőlük, majd amikor nem kapott, megfenyegette őket. Végül 110 forintot sikerült a megfélemlített, rémült kisiskolásoktól elvennie.

A sorozatban elkövetett, egyre súlyosabb bűncselekmények halmazati büntetési tételére, valamint a fiatalkorú gyanúsított csavargó, iskolakerülő életmódjára tekintettel az ügyészség úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá attól is tartani lehet, hogy szabadlábon hagyása esetén áldozatai megfélemlítésével és az ismeretségi körébe tartozó tanúk befolyásolásával az eljárás sikerét meghiúsítaná vagy veszélyeztetné.

Mindezek mellett az újabb, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésének lehetőségét sem zárta ki az ügyészség. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve, 30 napra elrendelte a fiatalkorú előzetes letartóztatását, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézetében hajtanak végre.