hirdetés

Mivel tananyaggá kívánják tenni a horgász-alapismereteket, szerkesztőségünk úgy döntött, beszámolunk arról, hogy mától a fogassüllő, a sügér, a balin fajlagos tilalmi ideje életbe lépett. Így aki ezen halakra szeretne vadászni, annak április végéig várnia kell.

suger2

A végrehajtási rendelet szerint április 30-ig nem szabad süllőre, balinra, sügérre horgászni. A szabályozás értelmében, ha a tilalmi idő utolsó napja szombatra vagy pihenőnapra esik, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik, tehát az idén április 29-én – péntek – a nap huszonnegyedik órájában végződik.

A kősüllő fajlagos tilalmi ideje is március 1-jén kezdődik, de hosszú ideig, egészen június 30-ig (csütörtök) tilos a horgászata!

A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy a jogszabályban fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a fogást követően, haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult. Továbbá március 31-ig még tart a csuka fajlagos tilalmi ideje is, így a fent említett halfajok és a csuka horgászata tilos!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálatot érintő bejelentéseket az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu.