hirdetés

Egy halálos beteg nő utolsó kívánságát teljesítették a mentők az ausztráliai Queenslandben: kivitték a tengerpartra. Több mint humánus és emberi tett volt ez. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy itthon is majd lesznek ilyen példamutató mentősök. 

beteg néni ucsó kívánságaA Hervey Bay településen készült tengerparti képet, amelyen a nő kórházi ágya mellett egy mentős áll, a közösségi médián osztotta meg a queenslandi mentőszolgálat.

A szolgálat ügyeletese, Helen Donaldson elmondta: a mentősök egy helyi kórház pallatív osztályára szállították a pácienst, aki útközben elmondta nekik, hogy a kórház helyett inkább a tengerparton szeretne lenni. A mentősök ezért tettek egy kis kitérőt a város tengerpartjára, hogy teljesítsék a kérését.

Potyogtak a könnyek, és a páciens boldog volt – idézte az ügyeletes posztját a BBC News.

Hozzátette, hogy néha nem az orvosságokra, a képzettségre, a tudásra, hanem csak empátiára van szükség, hogy változtassunk.

A Facebook-bejegyzést szerdai megjelenése óta 14 ezren osztották meg. A történet a Twitterre is felkerült, ahol szintén sok pozitív visszajelzést kapott.