hirdetés

Tarol Szenilla a mozikban
2016-07-04 09:13

Harmadik hete vezeti a jegyeladási listát a Szenilla nyomában az észak-amerikai mozikban, ezen a hétvégén 41,9 millió dollárt, azaz 12 milliárd forint hozott – adta hírül a Variety.com.

findiong dory

A hétvégi bevétellel már 372,2 milliót hozott az animációs film Észak-Amerikában, és még nincs vége: a hétfő is munkaszüneti nap lesz az Egyesült Államokban. A Némó nyomában folytatása egyre jobban megközelíti a Toy Story 3 415 milliós árbevételét, amellyel a Pixar-filmek észak-amerikai csúcsát tartja. Dave Hollis, a Disney-Pixar terjesztési igazgatója szerint a Szenillán nem mutatkoznak a kifáradás jelei.

Amikor az emberek azt fontolgatják, mit nézzenek meg a moziban, kiderül, hogy ez a film az egyetlen, amelyik mindenkit szórakoztat – fogalmazott Hollis.

A mozis toplista második helyét a most debütáló Tarzan legendája szerezte meg, amelyet akár sikeresnek is lehetne nevezni, ha kisebb költségvetésből készült volna, ám a Warner Bros és a Village Roadshow a 180 milliós gyártási összeg mellé reklámra is milliókat költött.  A dzsungelkirály története a vártnál jobban teljesített, 38,1 millió dollár értékben váltottak rá jegyet Észak-Amerikában. A hosszú hétvégén ez akár 44 millióra is rúghat, ami nagyjából 10 millióval több, mint amit az elemzők vártak, ám a költségek fedezéséhez nem elegendő.  A kalandfilmet a Harry Potter-széria több részének rendezője, Davit Yates jegyzi, Tarzan ágyékkötőjét Alexander Skarsgard öltötte magára, Margot Robbie játssza partnerét, Jane-t. A Tarzan legendája a külföldi piacoktól remélheti a hasznot, 18,8 millió dollárt keresett a mozikasszáknál ezen a hétvégén, amikor 19 országban – köztük Dél-Koreában és Oroszországban – bemutatták. A harmadik helyet a Universal stúdió The Purge: Election Year című akcióhorrorja szerezte meg, nyitó hétvégéjén 30,9 millió dolláros jegyárbevételre tett szert. Összesen 34 milliót jósolnak az elemzők a hosszú hétvégére, ami az alacsony, 10 milliós költségekhez képest tisztességes bevételt jelent.A film két korábbi része, a 2013-es A bűn éjszakája 34,1 millióval, a 2013-as A megtisztulás éjszakája: Anarchia 29,8 millióval nyitott.