hirdetés

Tomi megoldaná. Az internetbiztos Fidesz-fenegyerek Deutsch Tamás ugyanis az internethasználat áfájának 27 százalékáról 18 százalékra történő csökkentésére tervez javaslatot tenni. Ezt az uniós magyar politikus az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján teszi meg .Persze lehet, hogy mindezt lesöpri majd a kormányzat.

deutsch tamás

Deutsch Tamás egy rádióműsorban azt mondta, mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené.

Hozzátette: a kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell majd eldöntenie.

A miniszterelnöki biztos közölte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból – fűzte hozzá.