hirdetés

Még mindig nincsen meg a barlangban eltűnt focicsapat. Thaiföld miniszterelnök-helyettese reménykedik, hogy életben lehetnek a három napja egy thai barlangban rekedt sportolók.

 

eltűnt focicsapatA 11 és 16 év közötti fiúk az edzőjükkel együtt mentek be a barlangba a Chiang Rai térségben. A katonákból és búvárokból álló keresőcsapat a BBC cikke szerint friss lábnyomokat talált kedden, így abban reménykednek, hogy a 12 fős csapat tagjai életben vannak, csak eltévedtek a barlangban.

Még mindig bízunk abban, hogy életben vannak. Habár nem tudnak mit enni, vízhez hozzájutnak a barlangban – mondta Prawit Wongsuwon miniszterelnök-helyettes kedden.

Az észak-Thaiföldön található Tham Luang Nang Non barlang tíz kilométeren kanyarog a föld alatt, és igazi turista-szenzáció. A tinédzser fiúk 25 éves edzőjükkel rekedtek a barlangban, a kétségbeesett szülők a barlang bejáratánál táboroznak, és imádkoznak gyerekeik épségéért.

A barlangban megemelkedett a vízszint, a mentőcsapatok igyekeznek kiszivattyúzni a vizet, miközben próbálnak mind beljebb jutni a föld alá.

Drónokkal is kutatnak, valamint a barlangban egy kilométeres hosszúságban fényforrásokat helyeztek el, hogy a kutatás hatékonyabban folyjon, írja a Time.

Eddig viszont az egyetlen jelei az elveszett fiúknak a barlang bejáratánál leláncolt biciklik, a ledobott focicucc, hátizsákok és néhány kéz- és lábnyom, amit az egyik legnagyobb kürtőben találtak.