hirdetés

Jönnek a felhők, amelyek kisebb időre a verőfényes napsütést megzavarhatják. Csütörtöktől azonban záporok, zivatarok is várhatóak. De hideg így sem lesz.

menő napszemcsis gyerek

Hétfőn még csak kevés fátyolfelhő zavarja a szikrázó napsütést. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint eső sehol sem lesz. A megerősödő délnyugati széllel még melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 20-26 fokos maximumok lehetnek. Melegfronti hatás várható.

Kedden is napos időre számíthatunk, eső kizárt. A délnyugati szél továbbra is erős lesz. Reggel 10, délután már 24 fok körül alakul a hőmérséklet – elsősorban az Alföldön akár 26-27 fok is lehet.

Szerdán folytatódik a sorminta: ragyogóan napos idő lesz, csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen. A délnyugati szél északnyugatira fordul és élénk marad. 22-27 fok közötti, kora nyárias melegre van kilátás.

Csütörtökön jön a váltás: eleinte még csak gyengén felhős lesz az ég, majd délutántól egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Marad a 24-25 fok körüli hőmérséklet.

Pénteken már gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A borongósabb, csapadékosabb idő hatására gyengül a nappali felmelegedés, de így sem lesz hideg, hiszen 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.