hirdetés

Súlyos hibák állítólag egy alapítványi suliban. A Kormányhivatal szerint súlyos jogsértés történt egy budapesti alapítványi középiskolában, ahol egy év alatt lehetett leérettségizni, ami gyanús. Emiatt rendőrségi feljelentést is tettek. 

paulay középsuli

Pár napja zárult le a kormányhivatali ellenőrzés, ahol az állami vizsgák megszerzésére vonatkozó jogszabályok betartását vizsgálták, és amit találtak a hivatal munkatársai, az elképesztő volt. Az alapítványi középiskola állítólag egy internetes oldalon hirdette, hogy csupán 8 általános elvégzése után érettségit lehet szerezni egy év alatt. Ezzel csak a kivételesen tehetséges diákok élhettek volna, az iskola azonban tudatosan élt vissza az érettségi megszerzését lehetővé tevő rendelkezéssel.

A megvizsgált 280 diák közül 100-an csak a nyolcadik vagy a kilencedik osztályt végezték el. Az is elég volt, ha az év januárjában iratkoztak be, májusban már le is érettségizhettek. Az egyik legmegdöbbentőbb dolog talán az volt, hogy egyetlen elégtelen vizsga sem született az iskolában, mivel a kormányhivatal gyanúja szerint a javítótanárok manipulálták a megírt dolgozatokat.

Az intézmény érettségi vizsgaszerzési jogának megvonását a kormányhivatal kezdeményezte. A vizsgázók mind felháborodtak, és többen panaszt is tettek.

(Forrás: HVG)