hirdetés

Elhagyta a Vígszínházat Buci. Annyi felkérésre van Stohl Andrásnak, hogy úgy döntött, hátat fordít egyelőre a színháznak.

 

stohlStohl András szívesen elvállalná az újabb és újabb felkéréseket, kihívásokkal teli alakításokat, azonban a színi társulati tagsága leszűkítette a lehetőségeit. Az anyaszínháznak beleszólása van ugyanis abba, hogy egy színész mikor próbál, mikor álljon színpadra, így nehézkessé vált a többi munkája egyeztetése is.

Stohl azt még nem tudja, hogy fizetés nélküli szabadságra megy, vagy szabadúszó lesz ettől az évtől, a színházzal még nem egyeztek meg ezzel kapcsolatban. Nyáron egy olyan munkába vág bele, amilyennel eddig még nem foglalkozott, és azt már nem tudja összeegyeztetni a színházzal – tette hozzá. Azt nem tudni, pontosan milyen munkáról van szó.

Stohl András azt sem tudja, hogy döntése végleges vagy csak átmenetileg száll ki a társulat életéből, amelyhez 2013-ban csatlakozott, miután a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert leváltása után már nem látta a jövőjét.

Stohl András most öt darabban is játszik a Vígszínházban, júniusig több mint harminc alkalommal láthatják majd ezekben a nézők.