hirdetés

Jól sikerült az élő 56-os forradalomról tartott élő emlékóra, amit egy élő, hős legenda tartott Kecskeméten. Murányi Levente 56-os hős, exhonatya óráját telt osztály várta a Katona József gimiben, s tapssal jutalmazták a nem hétköznapi töriórát a diákok. No meg a végén egy-két puszival.

murányi levente

Több mint ezer iskolába lett felajánlva, hogy az 56-os élő legenda, Murányi Levente egyfajta klasszikus élő töriórát tart az érdeklődő diákoknak az akkori forradalmi napokról, eseményekről és a forradalom leverését követő brutális megtorló esztendőkről. A volt honatya órájára rengetegen voltak kíváncsiak Kecskeméten, a Katona József Gimnáziumban. Még jó, hogy nagy volt a tanterem. Nemcsak a diákok, de a tanárok és az intézményvezetők is érdeklődve hallgatták az élő legenda nem hétköznapi beszámolóját testközelből 56-ról.

Öröm volt órát tartanom ennyi fiatalnak ismét 56-ról. Ez már lassan a 12. előadásom volt iskolában, ezzel a kvázi élő töriórával, hisz még élek mint 56-os forradalmi szereplő. Fontosnak tartom, hogy hitelesen, akár tőlem személyesen tudják meg a fiatalok, az unokáink, az ükunokáink, mi is történt 56-ban. Jó érzés volt, még puszikat is kaptam az óra végén. Köszönöm a diákoknak, a tanári karnak, az intézmény vezetőinek, hogy meghívtak – mondta Murányi Levente, az 56-os Pesti Srácok Intézet vezetője.