hirdetés

Zánkán a biztonságos közlekedés volt a fókuszban. A Veszprém megyei rendőrök is részt vettek az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös rendezvényén.

zánkai közlekedésbiztonsági nap

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2016. augusztus 4-én ötödik alkalommal rendezték meg az országos közlekedésbiztonsági napot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy elősegítse a fiatalok biztonságos közlekedését.

A résztvevők mese-rajz kreatív rajzversenyen, közlekedésbiztonsági interaktív oktató-fejlesztő, valamint játékos vezetéstechnikai programokon vehettek részt. A kerékpáros KRESZ-pályán a gyerekek a szabályos közlekedést gyakorolhatták, amelynek célja a jelzőtáblák, forgalmi szituációk tudatosítása volt.

Az ügyességi pályán játékos feladatokon keresztül próbálhatták ki, hogy mennyire vannak birtokában azoknak az alapvető képességeknek, amelyek a forgalomban való közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, felmérhették azt is, hogyan tudják irányítani, uralni a kerékpárjukat.

(Forrás: police)