hirdetés

Az új találmány segít azoknak a szülőknek, akik még nem adnának okostelefont gyermeküknek, azonban mindig szeretnék elérni őket. A karóra emellett baj esetén S. O. S. jelzést küld a kapcsolt mobilokra.

gyerek okosóra

Az okosórát úgy tervezték, hogy nincsenek benne olyan alkalmazások, amelyek elterelhetik a gyerek figyelmét. A zaklatások ellen az adatforgalom-mentesség mellett a KidFit fejlesztői úgy védik meg kiskorú használóikat, hogy az eszközt csak a szülő által beprogramozott 20 számon kívül más nem tudja hívni, magáról az óráról pedig csak a két szülői mobil hívható.

Az óra zsúfolt helyeken is hasznos lehet, ha a szülő véletlenül szem elől veszti csemetéjét, például bevásárlás közben, akkor egyszerűen csak felhívja a karórát a Wherecom nevű, magyar nyelven is elérhető mobilapplikáció segítségével.

Az órán van egy S. O. S. gomb is vészhelyzet esetére, amit ha a gyerek megnyom, 15 másodperces hangfelvételt készít a külső zajok felerősítésével, majd ez feltöltődik az alkalmazásba, és riasztja a kapcsolt telefonokat. A riasztás utáni ötödik percben az óra automatikusan fogadja a bejövő hívásokat.