hirdetés

WC-papír-gurigákkal jelentek meg az EMMI bejáratánál az Ifjú Demokraták, tiltakozásul a Fidesz oktatáspolitikája ellen. A fura megmozdulást az váltotta ki, hogy a múlt héten Balog Zoltán, miniszter a magyar oktatás problémáival kapcsolatban azt mondta, hogy iskolás korában neki is kellett vécépapírt bevinni az iskolába.

IDF-Nagypál ANikó

Az IDE elnökségi tagja, Nagypál Anikó a közleményben megjegyezte, aki képes leragadni a 40 évvel ezelőtti állapotoknál, az totálisan alkalmatlan az oktatásügyek kezelésére.

A múltban történtek nem adhatnak felmentést a mostani katasztrofális állapotokra. A 21. században nem kellene annak kérdésnek lennie, hogy van-e wifi az iskolában, hanem hogy felhasználják-e a modern, digitális technológiát a fejlesztésben – közölte Nagypál Anikó.

A közlemény végén azt kérik azoktól, akik elégedetlenek a jelenlegi oktatási helyzettel, hogy vigyenek vagy küldjenek be „egy-egy guriga vécépapírt Balog Zoltánnak – hátha összejön annyi, hogy ki se látsszanak belőle.”

A Facebookon külön oldalt is nyitott a szervezet, Egymillió guriga vécépapírt Balog Zoltánnak címmel.

Közben az oktatásban dolgozók sem tétlenkednek, a Nol.hu úgy értesült, hogy az Országos Tantestületi Értekezlet résztvevői nyilatkozatot tettek közzé, amely szerint országos demonstrációra készülnek. A szerdai miskolci tüntetésre nagyon sok embert várnak.

Az utóbbi hetekben nagy sajtóvisszhangja volt azoknak a nyílt leveleknek, amelyeket az ország különböző iskoláinak vezetősége intézett Balog Zoltán miniszternek. Ezekben felsorolják a nevelés-oktatás működtetését érintő rendszerszintű hibákat, és azt kérik, hogy mindegyikkel foglalkozzon a jövőben felállítandó oktatási kerekasztal.