hirdetés

Dübörög a közbiztonság Borsodban is. Újabb szexuális erőszak. Most tizenéves lányokat erőszakoltak meg Miskolc közelében.

nemi_eroszakA Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint augusztus 2-án és 3-án két gyanúsítottat fogtak el. Elájárás indul ellenük 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt. Az első gyanúsított július 27-én egy alsózsolcai lakatlan házba hívta az éppen arra sétáló 12 éves lányt, majd combon rúgta, a falhoz szorította és akarata ellenére közösült vele – írja a borsodhir.

A második gyanúsított pedig július 31-én Kesznyéten alkohollal és más szerrel bódított el egy 15 éves lányt. Majd a lány állapotát akarata ellenére közösült vele.Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság mindkét ügyben elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság megállapította, hogy a cselekményért akár 5 évtől 10 évig terjedő -fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő- szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a várható büntetéstől félve megszöknének, elrejtőznének.

Mindkét gyanúsított esetében megállapította azt is, hogy fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárást megnehezítenék, hiszen a sértettet ismerik, a tanúk is az ismerősi körből kerültek ki. Mindkét gyanúsított ellen más büntetőeljárások is folyamatban vannak, így a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.