hirdetés

Az ismert animációs karakter segítségével ösztönzik a gyerekeket az alapvető kódolási technikák elsajátítására. A 30 perces app természetesen mobilra is letölthető.

angrybirds

A Rovio vállalat egy új weboldalt indított el, amely kimondottan a legifjabbakra lett szabva. A site segítséget nyújt a gyerekeknek, hogy megtanulják, hogyan kell kódolni alapszinten. A Fun Learning website, az egész Európára kiterjedő kezdeményezés, az október 11-17. között megrendezett EU Code Hét –  keretén belül debütált.

A Rovio’s Fun Learning csapata által kifejlesztett weboldal játékos formában mutatja be a legkisebbeknek, miként tudnak ők is egyszerűbb digitális játékot megalkotni. A kezdeményezés célja nem az, hogy minden gyermekből programozót faragjanak, de a digitális írástudás egyre inkább nagyobb szerepet tölt be a saját és a jövő nemzedék életében. Mindemellett a weboldal alkotói remélik, hogy ezáltal egyre többen kapnak kedvet a programozáshoz a jövőben, amire a digitalizációs boom során növekvő igény van a piac részéről. A játékot itt lehet kipróbálni.