hirdetés

Ifjú önfeledten mulatozó férj és feleségnek álcázott adóellenőrök, színes bőrű revizor is van, sőt fiatalkorúakat is bevetett már többször titkosan is a NAV. Sőt luxuslimót is rendelt már az adóhivatal. Mikulást lebuktató revizori akció eddig azonban nem volt. 

BERLIN, GERMANY - NOVEMBER 28:  An participant dressed as Santa Claus attends a gathering of volunteer student Santas and angels on November 28, 2015 in Berlin, Germany. The Studentenwerk Berlin, a student organization at the city's technical university (Technische Universitaet Berlin), sends out between 400 and 500 students and alumni dressed as Santas every year to visit company parties in December and families on Christmas Eve. The students, who must complete the workshop, participate as a way to make a little money to help fund their studies.  (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Egy lebukott Mikulás azonban elismerte, sajnos adóellenőrök hívták ki egy budapesti családhoz, hogy lepje meg a gyerekeket. Mivel a Télapó nem adott számlát, felfedték magukat a NAV-osok, és megbírságolták.

Azért, hogy a Mikulás még véletlenül se fogjon gyanút, a fifikás revizorok még az olyan részletekre is ügyeltek, hogy elmeséljék, hogyan viselkedtek a gyerekek az elmúlt évben. Nevettek, énekeltek, boldogok voltak, még közös fotó is készült a célkeresztben lévő Mikulással is. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét a Télapó, aki jól végezte munkáját, visszahívták a lakásba, hogy a konyhában még szívesen mutatnának neki valamit. Nos, a Télapó levegőt sem kapott, olyat mutattak neki, egy NAV-igazolványt.

A pórul járt Télapó komoly bajban van, hisz nemcsak hogy számlát nem adott, de még vállalkozói igazolványa sem volt, és akár 200 forintos bírságot is kiróhatnak rá.