hirdetés

Pénteken avatják fel az egyik kisújszállási iskolával szemben elhelyezett szobrot, ami egy négy és fél méteres acéllemezből készült fán a Picurra várakozó Pom Pomot ábrázolja. Szülővárosa ezzel az alkotással tiszteleg az idén 80.születésnapját ünneplő író előtt.

pom-pomPintér Attila és Rajcsók Attila szobrászművészek nem egy szokványos alkotást hoztak létre: már maga a 4,5 méteres fa is rozsdamentes króm acéllemezekből készült, amelyen Pom Pom alakja várakozik.

Munkájukat Csukás István szülőházának utcájában állították fel egy általános iskolával szemben. Ez azért is érdekes, mert Pom Pom, aki Picur, barátja, meséit általában akkor mondja el, amikor a kislány iskolába megy. A nagy méretű köztéri alkotás körül egy kis parkot is kialakítottak a helyiek.

Pom Pom meséin generációk nőttek fel, a történetből rajzfilmsorozat is készült Dargay Attila rendezésében, Sajdik Ferenc figuráival. Pom Pom egy különleges lény, akiről nem tudni, hogy micsoda. Lehet „paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt” és egy kislány, Picur barátja.

A településen a szintén Csukás István nevéhez köthető Bagamériről, a fagylaltosról 2013-ban avattak szobrot. A polgármester, Kecze István elmondása szerint: terveik között szerepel egy Süsüről, a sárkányról elnevezett játszótér kialakítása is a településen, ahol a mesefigura alakját jelenítenék meg.